Träffa Mikael Olsson, Arbetsledare på Motum Port

Intervju med Mikael Olsson

Micke har en lång erfarenhet inom portbranschen och började sin karriär som verkstadstekniker 1998 och byggde portar. Sedan december 2021 har han arbetat på Motum Port som arbetsledare.

Kan du berätta kort om din bakgrund och vad intresset för portar kommer ifrån?

Mitt intresse för portar och mekanik har alltid varit en del av mig. På gymnasiet gick jag en industriell inriktning och fördjupade mig inom plåt och svets. Jag älskade att ta isär saker, utforska deras inre och lära mig hur de fungerade. Det var det som tände gnistan som har hållit mig engagerad i branschen genom åren.

Kan du berätta om din nuvarande roll på Motum Port?

I min roll som arbetsledare på Motum Port vägleder jag både teamet av tekniker och våra kunder. En av de mest givande delarna är att hjälpa kunderna att hitta den perfekta porten för deras unika behov. Jag tror på att gå ett steg längre genom att besöka kundernas platser, noggrant analysera deras förutsättningar och sedan dela med mig av min djupa kunskap för att se till att de får den optimala lösningen.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete idag?

Det finns många utmaningar men med åren har det varit mycket fokus på hållbarhetsfrågorna i våra portar. Där har energieffektivitet stor betydelse och är även en av min passion. Jag inser vikten av att ha rätt port för att minska energiförbrukningen. Därför väljer vi våra samarbetspartners med omsorg för att kunna erbjuda den mest hållbara porten till våra kunder.

Certifiering och efterlevnad av regler och standarder, speciellt när det kommer till CE-märkning, är något som jag alltid värderar högt. Motum är mer än bara en produktleverantör – vi erbjuder en trygghet genom att hålla oss i linje med högsta kvalitetsstandarder.

Vad är dina konkreta tips för att minska energiförbrukningen på en port?

Här kommer lite blandade tips från mig:

· Om du har ett varmgarage så är ett hett tips att i stället för att ha en stor öppning med en hel port så kan man ha två mindre portar.

· Håll ner öppningen så tappar du mindre energi.

· Välj rätt port för dina behov – prata med en expert.

· Jämför olika leverantörers U-värden för att få en rättvis jämförelse. U-värdet är det som anger portens energieffektivitet, lägre U-värde ger lägre energiförlust och bättre port.

· Alla vet idag med skenande elpriser att energi kostar och en port ska sitta i många år.

Vill ni veta mer om Motum och Motum Port?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters portar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare de bästa portlösningarna på marknaden.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Eller läs någon av våra senaste artiklar